Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Стрелците в Мюнхен са поне трима
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

 Паника в града, метрото е спряно

Поне трима са стрелците в търговския център “Олимпия” на площад Карлсплац в Мюнхен, сочат последните новини. Най-вероятно те с абили повече, но поне един от тях е успял да избяга. Стрелба се е чула и на няколко съседни улици Ханауерштрасе, Рисштрасе .

По последна информация загиналите са шест, ранените са десетки.

Няколко стрелци са влезли в Макдоналдс към 18 часа – заведението по това време е било препълнено. Тийнейджър е успял да снима с телефона си как един от стрелците бяга и пред него тичат хора, като много от тях са деца.

Един от стрелците е бил видян да бяга в метрото. Метрото е евакуирано и спряно. Полицията призова гражданите да не напускат домовете си. Мюнхен де факто е блокиран в момента. Спрени са и всички влакове от и до Мюнхен града, гарата е евакуирана.

Хората в града са в паника.

Само преди дни 17-годишен афганистанец нападна пътниците в регионален влак край Вюрцбург с брадва. 4-ма души са ранени, животът им още не е извън опасност. Пострадалите най-тежко са семейство туристи от Хонконг и жена от Вюрцбург. Ислямска държава пое отговорност за атаката на афганистанеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *