• Варна
  6°
  ниска облачност
  Влажност: 24%
  Вятър: 4m/s WSW
  Атентаторът от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  lacapitale.be

  Сириецът, който се самовзриви в южногерманския Ансбах, е трябвало да бъде депортиран в България, заяви представител на германското министерство на вътрешните работи, цитиран от Асошиейтед прес. При нападението снощи бяха ранени 12 души. Загина само атентаторът.

  Сирийци не може да бъдат депортирани директно в Сирия поради ситуацията там, напомни говорителят на вътрешното министерство Тобиас Плате. Той уточни, че не може да каже “към този момент защо депортацията на 27-годишния сириец с отхвърлена молба за убежище не се е състояла. Не е ясно кога се е предполагало той да бъде депортиран, отбелязва АП.

  Не е ясно кога сириецът е трябвало да бъде депортиран в България. Преди две години той подал искане за предоставяне на убежище в Германия, но получил отказ. Въпреки това му било позволено да остане в страната.

  Все още властите не посочват самоличността на 27-годишния мъж. Според германски медии обаче той страдал от депресия и вече е правил опит за самоубийство. Бил е лекуван в психиатрична клиника.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *