Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В Окръжна болница изследват безплатно за сънна апнея
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: e-zdravey.com
Снимка: e-zdravey.com

Прегледите от общинската програма ще продължат до края на 2016 г.

Програмата на Община Варна и МБАЛ „Света Анна“ за безплатни профилактични прегледи за Обструктивна сънна апнея набира скорост и е на път за по-малко от два месеца да изпълни половината от капацитета си. Първите дати, за които жителите на  общината и прилежащите й населени места – Звездица, Константиново, Каменар, Тополи и Казашко, могат да получат час за специализираното изследване, отчитащо риска от коварната диагноза, са след 10-и август.

От стартирането на програмата, в първите дни на юни 2016 г., през специалистите на отделението по УНГ за изследването са преминали 175 човека.

В рамките на програмата екип от сертифицирани лекари за извършване на акустична рино и фарингометрия от Отделението по УНГ към МБАЛ „Света Анна” извършват безплатен скрининг с апарат ECCO VISION на жители на общината със симптоми на хъркане и апноични паузи по време на сън с цел установяване нивата на обструкция на страдащите от обструктивна сънна апнея (ОСА) и препоръки за последващо лечение.

Прегледите от общинската програма ще продължат до края на 2016 г., всеки делничен ден – от понеделник до петък, между 9 и 12 часа. Капацитетът на програмата предвижда през нея да преминат 400 души, като има готовност да се поемат и повече хора, припомня изпълнителният директор на МБАЛ „Света Анна“ д-р Гален Шиваров.

Записванията стават на телефон: 052/821 356, всеки делничен ден от 8 до 16 часа или на: programa_osa@svetaanna-varna.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *