Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
3D рисунки превземат асфалта
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Международен 3D арт фестивал (5)

Започна Международният 3D арт фестивал във Варна. За пет дни асфалтът на част от алеите в Морската градина ще се превърне в платно за 3D рисунки. Във фестивала ще се включат общо 8 художници от България и Сърбия. Темата на творбите ще е съобразена със съвременните модерни течения. Ще присъства морската тематика, както и градски забележителности от Варна. Боите, които ще бъдат използвани, са дълготрайни. Това означава, че рисунките ще радват посетителите на парка най-малко шест месеца.

Всички гости и жители на града ще имат възможност да видят в реално време създаването на уличните творби. Официалното откриване на фестивала е на централния вход на Морската градина до Слънчевия часовник днес от 10:00 час.

Артистите ще творят на пет места в парка. Освен площта около централния вход на Морска градина за платно ще послужи настилката по централна алея и отклонението до Кривото дърво, а също и площадът с осветените фонтани под Пантеона. Художниците ще нашарят още алеята до зоопарка, както и района до Делфинариума. На всички места ще се рисува едновременно.

Идеята на организаторите от „Арт юнивърс” е не само да дадат възможност за изява на млади артисти, а и да допринесат за естетическия облик на града по атрактивен за гражданите и туристите начин. Участниците във феста ще бъдат художници от България и Сърбия, които имат значителен опит в този вид изкуство. Те са били част от подобни прояви в Благоевград и Зайчар, както и в Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *