• Варна
  -2°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  23 деца от детска градина във Варна – в болница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ЦДГ Слънчо_детска градина

  Деца от варненската детска градина “Слънчо” постъпиха в инфекциозното с температура, повръщане и съмнения за хранително натравяне. В сряда около обяд малчуганите са имали признаци на заболяване. Те са вдигнали висока температура, а след повръщането са били и дехидратирани, съобщава “Черно море”.

  23 деца са били на преглед в инфекциозното, като поне 12 от тях трябва да останат за лечение, а другите ще бъдат изписани. Те са от различни групи на забавачницата.

  От Регионалната здравна инспекция са взели проби от храната, от кухнята и от персонала в детската градина. Направени са и допълнителни изследвания на децата.

  Директорът на Отделението по инфекциозни болести към УМБАЛ “Св. Марина” доц. д-р Диана Радкова успокоила разтревожените родители, че децата са със средни увреждания и без опасност за живота. Лекарят споделил впечатлението, че малките й пациенти показват симптоми на вирусна инфекция.

  Директорът на общинската дирекция “Образование и младежки дейности” Лилия Христова беше категорична, че в другите детски градини, които получават храна от същата кухня, няма заболели малчугани.

  Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова уточни, че децата са имали стомашни проблеми преди да се хранят в ЦДГ №5 “Слънчо”. Други вече са били и с повръщане.

  Чака се коментар от детската градина и кухнята, доставила храната.

  В следващите дни ще се разбере причината за инфекцията: стафилококи, салмонела, или друг микроорганизъм.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg