Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Мъж спечели хипарски курорт на остров с лотариен билет за 49 долара
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

win-an-island-resort0516

 

Австралиец спечели цял курорт на отдалечен остров в Тихия океан, след като си купи билет за 49 долара, с който се включи в нетрадиционна лотария, разиграна от собствениците на острова с цел да подарят намиращия се там имот с 16 стаи, заедно с всичките коли и фирмена сметка с над 10 000 долара.

Мъжът, известен единствено като “Джошуа” от Нов Южен Уелс, вече е собственик на курорта Kosrae Nautilus, както и на петте коли там, два микробуса, две лодки и четири каяка.

Курортът, който е популярен сред гмуркачите, разполага още с плувен басейн, частен плаж и къща с четири спални за собственика. Бизнесът няма задължения.

huge-hard-coral

Австралийските собственици на курорта Дъг и Сали Беиц го създават преди две десетилетия, но наскоро решават да прехвърлят собствеността и да се върнат обратно в Австралия, след като стават баба и дядо. Те организират онлайн лотария и продават 75 485 билета на желаещи да се сдобият с острова от 100 страни. Печелившият билет е с номер 44 980.

hippies

Семейство Беиц решават да организират лотария, защото според тях стандартната продажба би била “наистина скучна”. Те също така казват, че не искали да продадат острова на човек, който вече е милионер. “Време е да предадем щафетата на някой друг,” казва Дъг Беиц пред CNN. “Ние се насладихме на нашето време тук и се радвахме на кариера, за която повечето хора дори не биха се осмелили да мечтаят. Сега основната ни цел е да станем професионални баба и дядо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *