• Варна
  3°
  ниска облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 2m/s NE
  18 деца от “Слънчо” остават в болница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  болница Св. Марина

  Хоспитализираните малчугани са със средно увредено общо състояние

  Над 30 деца на възраст между 3 и 7 години от детска градина „Слънчо” са прегледани в Инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Марина” след епидемичен взрив на чревна инфекция в забавачницата.  Хоспитализирани са 18, като 5 са амбулаторно серумирани. Останалите деца са изписани след преглед и насочени за лечение в домашни условия. На всички деца са взети съответните микробиологични изследвания, съобщиха от болницата.

  Приетите деца са със средно увредено общо състояние, имат клинични прояви – коремна болка, гадене, повръщане, изразена отпадналост и сънливост. Част от децата са с повишена температура и отключен диериен синдром.

  Извършва им се венозна рехидратация и симптоматично лечение, информира доц. д-р Диана Радкова, началник на втора клиника по инфекциозни болести и Началник направление инфекциозни структури в УМБАЛ „Св. Марина“.

  Детска градина “Слънчо” бе затворена със заповед на кмета на града, за да може да се извърши пълна дезинфекция. Утре, 29 юли, тя ще отвори врати и ще работи с деца, съобщиха от общинската дирекция “Образование и младежки дейности”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg