• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 75%
  Вятър: 5m/s NNE
  Планински водач от Варна спаси жена в Родопите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Планинският водач Юлиян Варимезов
  Планинският водач Юлиян Варимезов

   

  Планински водач от Варна спаси жена в Родопите. Туристката паднала от въжен “тролей” в планината и само навременната намеса на Юлиян Варимезов от туристическо дружество “Родни Балкани” е спасила живота й. Инцидентът е станал около 15 часа вчера, при планински преход в местност до хижа “Чудните мостове” в Родопите.

  При качването си на въжения тролей 40-годишната жена пада по гръб и си гълта езика. От групата, която наброявала около 5-6 човека, започват да викат за помощ, като виковете са чути от преминаващите наблизо туристи, които се притичали на помощ.

  Пръв на мястото на инцидента се отзовава водачът Юлиян Варимезов, който приложил професионална техника за освобождаване на езика.

  Въпреки паниката на групата туристи, с която се е движила жена, професионализмът и навременната помощ на планинския водач, са помогнали историята да завърши със щастлив край.

  4 коментара

  1. ТодоровСМ

   Похвално,похвално и на сайта че публикува такива събития/без които живота не би бил възможен/,те все доказват ,че все пак не сме толкова лоши и криви.Браво на планинаря,благодаря и на сайта.

  2. Милена Михайлова

   Да си на точното място в точното време да спасиш човешки живот… бъди Благословен Юли, а може би ти вече си:)

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *