Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Хорът на варненските момчета покори Виена
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Vienna Concert Hall 6699

Хорът на варненските момчета и младежи покори Виена на Световния фестивал на мира. Съставът, с диригент Дарина Кроснева, и всеки един участник в него, се завърнаха с приз “Ангел на мира”. Всеки хорист получи и сертификат за посланик на световния мир от щаба на ООН във Виена.

“Хорът на Варненските момчета и младежи при Хорова школа “Проф. Марин Чонев” – Община Варна достойно представи града ни и България не само на сцената, но и извън нея”, разказа Дарина Кроснева. “Съставът сподели националната ни култура и пя в името на световния мир заедно с 21 хорови състава от 7 страни. Изнесе концерти на престижни сцени – в Концертхаус Мютхол – новата концертна зала на Виенските славеи и прекрасната “Виена концерт хол” на Гала концерта на целия фестивал, където Виенските и Варненските момчета пяха заедно. Това беше незабравим момент, коментира Кроснева.

В Ротондата на ООН варненските момчета и младежи пък са възхитили публиката с български фолклор. Освен това, заедно с още 600 хористи, под знамената на страните-членки на ООН са изпълнили емблемата на фестивала “Да запеем заедно в името на едно по добро бъдеще”.


Хорът на варненските момчета е бил и единственият, удостоен с привилегията да работи по време на уъркшоп с диригента на Виенските момчета и Президент на световния хоров фестивал на мира – проф. Гералд Вирт. “Стабилно работите момчета. Прекрасен хор”, е била оценката на звездния диригент.
“По време на фестивала достойните, талантливи хористи от Варна участваха и в дарение за деца със специални потребности към УНИЦЕФ. Всички средства, събрани от щанда на Хора на варненските момчета и младежи бяха дарени на УНИЦЕФ – Австрия”, разказа още Дарина Кроснева.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *