Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Вицепрезидент и двама министри на закриването на балетния конкурс
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

С гала концерт на лауреатите завърши XXVII Международният балетен конкурс в петък вечерта. Престижното събитие се организира от Фондация „Международен Балетен Конкурс – Варна” и Община Варна, с подкрепата на Министерство на културата и премина под егидата на ЮНЕСКО и лично на генералния директор на световната организация Ирина Бокова.

„През изминалите две седмици Варна отново се превърна в световна столица на танца, на младостта и изяществото! Затова благодаря на всички, които ни направиха съпричастни към тази красота – на организаторите – за всеотдайността, с която продължават делото на маестро Емил Димитров, на компетентното жури, на прекрасните изпълнители и, разбира се, на вярната публика на Международния балетен конкурс! Поздравявам лауреатите на тазгодишното  издание и вярвам, че тези отличия ще бъдат трамплин в тяхната професионална кариера!“ Това каза кметът на Варна Иван Портних, който бе сред официалните гости на тържеството.

Поздравления отправиха Владимир Василиев – председател на журито и единствен носител на „Голямата награда на  Варна“ след повече от половин вековна история на конкурса, министърът на културата Вежди Рашидов и вицепрезидентът Маргарита Попова.  Сред гостите, уважили тържеството, бе и министърът на културата на Румъния – Корина Сутеу.

Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *