Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В Шкорпиловци стартира турнир по плажен футбол
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Одесос-Уинти Пантерс (9)

Надпреварата е за деца в неравностойно положение

Шест отбора ще вземат участие в тазгодишния турнир по плажен футбол за деца в неравностойно положение. Това са тимовете на ФК Ферион – гр. София, ФК Есфа – гр. София, ФК Балчик, ФК Тича-1948 (Долни чифлик), МФК Спартак-Варна, СК Камчиец-2015 – с. Старо Оряхово.

Надпреварата стартира днес от 9 часа на централен плаж – “Шкорпиловци”.

Председателят на Комисията по плажен футбол към Българския футболен съюз Валентин Заяков изрази своите надежди, че в традиционния турнир по плажен футбол могат да се включат повече отбори, като по този начин участие ще вземат повече деца.

„Искам да благодаря на кмета на община Долни чифлик Красимира Анастасова за гостоприемството на този изключителен турнир, който от следващата година заедно с Държавната агенция за закрила на детето имаме идея да прерасне в по-голям и да дадем възможност на повече деца да участват в него. В тази връзка аз поемам ангажимента както и като представител на Министерството на младежта и спорта, както и Министър Красен Кралев засвидетелства уважението и е готов да съдейства за развитието на детско-юношеския спорт във всички краища на страната”, сподели Заяков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *