• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 74%
  Вятър: 5m/s NE
  Тотев недоволен от варненските акции в Пловдивския панаир
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: manager.bg
  Снимка: manager.bg

  Няма логично обяснение на това по какъв начин и защо е нужно Община Варна да получава проценти от Пловдивски панаир. Това заяви кметът на града под тепетата Иван Тотев пред БНР. По думите му община Пловдив би била съгласна да приеме дял, ако има решение на Министерски съвет за прехвърлянето на 49% от акциите на панаира.

  Според кмета, това, че Общинският съвет на Пловдив тази сутрин е гласувал против решението на Министерски съвет да дари държавните акции в Панаира на Пловдив и Варна, не означава, че общината се отказва изобщо от акции.

  Общината не иска да влиза в такова партньорство във вида, предложен с решението на Министерски съвет. За нас е важно да има Пловдивски панаир, а не е толкова важно дали ще бъде държавен или собственост на този или онзи, ако имаме едно работещо предприятие в Пловдив, коментира Тотев.

  Казусът се гледа на заседание на Общинския съвет тази сутрин, след като миналата сряда Министерски съвет взе решение да разпредели 49% държавен дял в Международен панаир Пловдив между общините Пловдив и Варна. Делът за Варна е 29%. Собственик на мажоритарния пакет акции е Георги Гергов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *