• Varna
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s SW
  Динен фестивал превзема Морската
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  melon-1537176_960_720

  Днес светът почита един от най-любимите и разпространени плодове – динята. Тя е възпята в месни песни, описана е в стихове, изрисувана е на хиляди платна.

  За втора поредна година Детски кът- Варна в нейна чест ще организира Фестивал на динята. Той ще се проведе между 22 и 24 август в познатото на малки и големи място в Морската градина.

  Тази година организаторите са предвидили да бъдат изядени, раздадени, изтърбушени, разбити, смачкани, изрисувани над 5 тона български дини от Добруджа. Както миналата, така и тази, фестивалът ще бъде открит от звезда, която за момента се пази в тайна. Символично звездата разрязва диня със меч. Така ще бъде даден старта на три дневната динена фиеста. Участието в която е абсолютно свободно.

  През трите фестивални дни ще има много надяждания с диня за малчуганите, конкурси за най-добър фенер от диня, състезание по най-далечно търкаляне на диня, най- далечно изплюване и най-точно на динени семки. Българския карвинг клуб, ще представи майсторски клас за украса от диня.

  Това са само час от програмата на втория по рода си фестивал на динята във Варна и България в Морската градина. Освен жителите и гостите на град Варна, във фестивала ще се включат и животните от зоологическата градина. След края на всеки фестивален ден, нарязаните и разбити дини ще се носят на обитателите на зоо къта. Мечката и елена лопатар са сред най-големите фенове на фестивала след неговото първо издания.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *