• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 75%
  Вятър: 5m/s NNE
  Израел ни дарява полицейски жилетки и линейка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  20% ръст на израелските туристи се отчита тази година

  100 полицейски жилетки – дарение от Израел, получи Община Варна. Жилетките са с най-високо качество и ще послужат на служителите от „Пътна полиция”, информира почетният консул на Израел проф. Красимир Методиев. По думите му при необходимост могат да бъдат предоставени и още. Миналия месец пък с били дарени 200 полицейски жилетки в София.

  Почетният консул на Израел проф. Красимир Методиев
  Почетният консул на Израел проф. Красимир Методиев

  Варна ще получи от азиатската страна и специализирана линейка с необходимото оборудване. Автомобилът ще бъде доставен през септември. Впоследствие може да бъде предоставена още една линейка.

  Българо-израелската търговска камара има доста амбициозна програма за засилване на партньорството между двете страни, коментира почетният консул. По думите му израелските туристи в България са все повече, като тази година се отчита ръст от 20%. Миналото лято у нас са отдъхвали 220 000 израелци, около 200 000 от които по Черноморието.

  Самият проф. Методиев, който е и ръководител на катедра във варненския Медицински университет, ще участва в уъркшоп по контратероризъм в Израел, като във визтата ще се включи и кметът Иван Портних. Почетният консул е и двигател на инициатива за въвеждане на едноседмично обучение по антитероризъм в шести курс за студентите по медицина.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *