• Varna
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s NNE
  Няма мераклии да доставят стари мебели за Евксиноград
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Търгът за доставка и реставрация на обзавеждане се провали

  Дворецът „Евксиноград“ в едноименната правителствена резиденция на брега на Черно море пустее без необходимите мебели за завършване на интериора му, пише “Монитор”.  Той бе отворен за посетители в началото на тази година след дълга реставрация, но сега властта изпитва трудности да му придаде окончателния автентичен вид.

  IMG_0610

  Проблемът е, че няма желаещи, които да изработят липсващите мебели от обзавеждането и да реставрират запазените. Още през март тази година Министерският съвет обяви обществена поръчка, с която се търсеше изпълнител. Месеци наред обаче не се явил нито един мераклия и през май процедурата е прекратена с мотив „не е подадена нито една оферта за участие“. Сега кабинетът прави нов опит да осигури необходимото обзавеждане за някогашния дворец на Фердинанд, за да може туристите наистина да се потопят в царската атмосфера на брега на морето.

  IMG_0641

  IMG_0642

  IMG_0625

  За целта е обявен нов търг, по който е заделена крупната сума от 528 000 лв. Мебелите, които изпълнителят ще трябва да достави и видът им са определени на база оригиналната визия и предназначение на помещенията към периода 1892 – 1908 г., става ясно от документацията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *