• Варна
  3°
  ниска облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 4m/s ESE
  Варненци ще избират новите павилиони
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  вход Морска градина

  След празника ще играем и шах на открито

  Навръх 15-и август варненци ще видят какви биха могли да бъдат новите павилиони в Морската градина и по определените от общината търговски позиции за преместваеми малки обекти в града. Нещо повече – те ще могат да кажат своето мнение кой вариант е най-красив и подходящ за града.

  На две места в Деня на Варна – пред входа на Морската градина и на Пристанището, ще бъдат разположени най-добрите проекти за павилиони, отличени от международно жури в конкуренцията на 90 архитекти и дизайнери от 34 държави. Това каза арх. Христо Топчиев, който с „Варна дизайн форум“ и „Девня цимент“ е сред основните двигатели на проекта.

  Авторитетното международно жури е класирало един проект на 1 място и два – на второ, предаде „24 часа“. Много е вероятно организаторите на конкурса, който е възложен от община Варна в лицето на главния архитект Виктор Бузев, да дадат възможност за он лайн гласуване по трите отличени проекта за павилиони, за да се види как искат варненци да изглеждат търговските обекти по алеите на парка и по централните улици.

  Циментовият завод в Девня, който работи с иновационни материали и конструкции, има готовност да изработи прототип на най-харесания павилион и да го представи пред местната власт и гражданите.

  Нито хаосът във вида на наличните временните търговски обекти, нито липсата им в Морската градина са приемливи. Това налага избиране на модерни, красиви и функционални павилиони – малки и пригодни за различни места, категорични са специалистите. Преди произвеждането на първия прототип на павилион, организаторите на конкурса ще подарят на Варна за празника на града няколко модерни маси за шах на открито.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg