• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 8m/s W
  Закрита гимназия става централа на “Варна 2017”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  мара тасева

  Сградата на закритата Професионална гимназия по текстил и моден дизайн “Мара Тасева” в “Аспарухово” стана собственост на община Варна. На 29 юли Министерството на образованието е прехвърлило сградата на местната власт, като сега тя ще бъде използвана за нуждите на образованието и за домакинството на Европейска младежка столица през 2017 г.

  В нея ще се помещава едно от ключовите направления на Варна 2017 – Черноморски младежки център. Неговото предназначение е да развива младежки капацитет, чрез организиране на конференции и курсове за обучение, събития за създаване на делови контакти, работни групи, с акцент върху регионалното развитие. Дейностите имат за цел да стимулират и да създадат необходимите ресурси за насърчаване на младежкото участие. Инициативите ще бъдат извършвани в тясно сътрудничество с мрежата на Европейските младежки центрове.

  Младежкият сектор във Варна ще има възможност да участва активно в процеса на реализиране на дейностите, свързани с Черноморския младежки център, чрез предложения и отворена дискусия.

  На 17 август в 17:30 ч., в зала “Концертна” на Младежкия дом ще се проведе и отворена среща на представители на Сдружение “Варна – Европейска младежка столица 2017” с младежки организации и неформални групи. Целта е представяне на инициативата за изграждане на Черноморски младежки център, който следва да отговори на стандартите за сертифициране на Съвета на Европа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg