• Варна
  10°
  ниска облачност
  Влажност: 40%
  Вятър: 5m/s S
  ЦДГ “Мир” с нова сграда до 6 месеца
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  Инвестицията за новата сграда е за около 1 млн. лв.

  Първа копка за реконструкция и разширение на сградата на ЦДГ „Мир“ бе направена днес в присъствието на кмета на Варна Иван Портних. По проект е предвидено изграждане на нова сграда за 60 деца, първа възрастова група, физкултурен и музикален салон, лекарски кабинет. Ще има асансьор и рампа за колички за деца с увреждания, а дворът за игри ще бъде обновен с нови уреди. Останалите 140 малчугани ще ползват филиалите на детското заведение, които също поетапно ще бъдат обновявани. Инвестицията на Община Варна за новата сграда е за около 1 млн. лв. с ДДС, а пусковият срок е 6 месеца.

  „Това ще бъде най-големият подарък в навечерието на 40-ия рожден ден на детската градина. Вярвам, че за най-малките варненци, това ще бъде най-доброто място за отглеждане и възпитание – със съвременни условия за обучения и игри“, каза Иван Портних.

  „В момента във Варна има обявени 170 свободни места за деца, набор 2013, но интересът на родителите е съсредоточен предимно към детски заведения, разположени в централната градска част. Затова в следващия бюджет разработваме възможности за модернизация и разширение на детски градини, разположени в центъра, разбира се там, където условията позволяват, като целта ни е да бъдем полезни на хората и да осигуряваме удобство за родители и деца“, каза кметът.

  „Благодаря за Община Варна за подкрепата! Ремонтът бе изключително наложителен, защото сградният фонд е от 1956 г. След финала на реконструкцията съм сигурна, че нашите деца ще ползват една съвременна и модерна база!“, каза директорката Елена Стефанова.

  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg