• Варна
  9°
  разсеяна облачност
  Влажност: 32%
  Вятър: 9m/s NE
  Събарят ромски къщи край Максуда
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  къщи_събаряне

  Събарянето на четири, освидетелствани като опасни, общински къщи, в които има самонастанили се роми започна преди минути във Варна. Сградите са в периферията на циганския квартал Максуда. Постройките са порутени, но мургави фамилии са се настанили в тях.

  Къщите, чието събаряне тече в момента са на улица “Свобода” 19, 23 и 23 а и на ул. “Никола Корчев” 1. Самонастаняването на ромите е станало, след като сградите са били проверени и регистрирани като опасни от районната администрация в “Младост”. Преди това са били отчуждени.

  В последствие са били издадени заповеди за освобождаване, но ромите до последно са живели в тях. Едва днес минути преди пристигането на багера, мургавите заселници започнаха да изнасят покъщнина и багаж.

  събаряне_къщи

  В процеса на събаряне една къщите – тази на “Свобода” 19 се оказа заключена. След влизането на полиция вътре се оказа, че вътре няма хора, а само легла и вехтории. Вещите ще бъдат изнесени и описани, а събарянето продължава.

  къщи_събаряне

  къщи_събаряне

  събаряне_къщи 1

  Видео

  1 коментар

  1. Miglena

   Жалко само, че наистина самонастанилите се все още са останали да живеят в къщите си намиращи се на Никола Корчев 7, цитирам голяма двуетажна къща в която има самонастанали се безброй мургави граждани, които превръщат не само къщата и двора, но около нея в мизерия и мрасотия. Същите имат арогантно държание и не се влияят от никаква забележка, напротив винаги са агресивни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg