• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 3m/s N
  MTV прави концерт във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Coventrytelegraph.net
  Снимка: Coventrytelegraph.net

  Градът се включва с депозит от 50 000 евро

  Варна може да домакинства концерт на MTV през лятото на 2017 г., когато градът ще бъде и Европейска младежка столица. Предложението за събитието „MTV Crashes Varna” получи зелена светлина от комисиите по култура и финанси и предстои да бъде внесено за разглеждане от Общинския съвет.

  В концертите се канят звезди от световен ранг, а ползите за града домакин, освен рекламата, са привличането на много туристи и  приходи, изтъкна Робърт Куирк, изпълнителен директор на компанията Action Media, която е натоварена с уреждането на домакинството. Той даде пример с ирландския град Корк, където преди година е пяла Алиша Кийс, а приходите за града се оценяват на 16 млн. евро.

  Общата инвестиция за „MTV Crashes” е около 1 милион евро. Варна като домакин трябва да се включи с депозит от 50 000 евро. В случай, че музикалното събитие се отмени, депозитът ще бъде възстановен в пълен размер, след като се приспаднат всички преки разходи за реклама, в това число рекламни клипчета, обясни Куирк.

  Депозитът да се върне в пълен размер, без да се приспадат разходите за реклама, ако събитието се отмени не по вина на община Варна, поиска съветникът Красен Иванов, но повечето от колегите му не го подкрепиха. Ако настоящото писмо за намерения получи одобрение и от Общинския съвет, в града ще дойде екип от MTV, с който ще бъдат уточнени всички детайли по предстоящото музикално събитие, след което ще бъде подписан и договор, информира Куирк.

  Допълнителен плюс е и това, че организацията се прави от екип от около 600 души, които се наемат от града домакин.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg