• Varna
  10°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s SE
  247 станаха жертвите в Италия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Италия

  В Италия претърсването на отломките за оцелели след катастрофалното земетресение продължи през цялата нощ. Трусът със сила 6,2 по Рихтер разтърси централната част на страната миналата вечер. Жертвите се увеличават и вече са 247. Ранени са 400 души.

  От полунощ до 5 часа сутринта станаха още 18 вторични труса, един от които беше с магнитуд 4.5.

  Спасителните екипи продължават да вадят хора под разрушените сгради. След 25 часа обаче шансовете да бъдат открити още оцелели са минимални.

  На много места пътищата са пропаднали, сринали са се и мостове, което затруднява работата на по спасяването. 2500 души останаха без дом. Много хора няма къде да отидат, затова прекараха нощта в коли и палатки. Помощ за справяне с положението предложи и ЕС.

  Вторичните трусове продължават. Само за първите 24 часа те бяха над триста. Тази нощ е имало две земетресения от 4 и 4,2 по Рихтер.

  Вторият също е станал на дълбочина от само 2 километра, а епицентърът е на 123 километра североизточно от столицата Рим и на 55 километра северно от Акуила.Първият трус е станал на дълбочина от само 2 километра, с епицентър на 100 километра североизточно от столицата Рим и на 30 километра северозападно от град Акуила, който пострада тежко при разрушително земетресение през 2009 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *