• Varna
  9°
  ясно небе
  Влажност: 71%
  Вятър: 2m/s ESE
  Сметище подпали гора край Каменар, изгоряха треви и храсти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пожар2

  Силният вятър възобнови пожара над “Възраждане”, огънят вече е загасен

  Пожар засегна 20 дка горска територия край варненското село Каменар. Огънят е тръгнал от сметището на селото около 14 днес. Пламъците бързо обхванали и поляната в съседство и стигнали до горската територия. На мястото са изпратени пет коли на пожарната.

  Благодарение на бързата реакция на служителите на „Протовопожарна безопасност и защита на населението” и на горските стражари от стопанството във Варна са изгорели само треви и храсти. Пожарът е потушен, а на мястото са останали дежурни служители на горското стопанство, за да се предотврати възобновяване на огъня.

  Поради силния вятър към 14:30 ч. се активира отново пожърът, пламнал на 23 август във вилната зона преди разклона за село Каменар. При инцидента изгоря къща, а пламъците засегнаха 25 дка горски територии, като изгоряха сухи треви и храсти.

  Огънят е вече потушен благодарение на специализираната група  за гасене на горски пожари на ДГС „Варна”. На мястото са пристигнали и два автомобила на пожарната, които обливат с вода засегнатата територия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *