• Varna
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 81%
  Вятър: 6m/s ENE
  Мигранти-доброволци помагат на пострадалите в Италия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  мигранти-доброволци

  Мигранти-доброволци са се включили в помощ на спасителните екипи в най-тежко пострадалите градове в Италия, съобщава Ройтерс.

  „За първи път сме тук и искаме да подадем ръка на хората. Преди това бяхме доброволци в други градове. Помагахме на хората в Аквавива. Искаме да им помогнем, защото виждаме как губят целия си живот, чувстваме се зле и искаме да им помогнем”, заявява Абдуллах от Бенин, който е доброволец в град Пескара дел Тронто.

  Междувременно нови трусове разлюлаха Централна Италия, където редица селища бяха разрушени от земетресението в сряда.

  Според националния сеизмичен център през нощта са регистрирани повече от 40 труса, най-силният от които е бил с магнитуд 4,8, а по-голямата част от останалите над 3. В зоната на земетресенията е имало над 500 вторични труса от сряда досега.

  За момента броят на жертвите е малко над 250, но се очаква да нарасне, тъй като стотици души се водят в неизвестност. Ранените са над 350.

  Властите се затрудняват да установят броя на изчезналите, тъй като населението на туристическия регион набъбва през лятото тройно и четворно и не се знае колко души е имало там в момента на бедствието.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *