Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Мигранти-доброволци помагат на пострадалите в Италия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

мигранти-доброволци

Мигранти-доброволци са се включили в помощ на спасителните екипи в най-тежко пострадалите градове в Италия, съобщава Ройтерс.

„За първи път сме тук и искаме да подадем ръка на хората. Преди това бяхме доброволци в други градове. Помагахме на хората в Аквавива. Искаме да им помогнем, защото виждаме как губят целия си живот, чувстваме се зле и искаме да им помогнем”, заявява Абдуллах от Бенин, който е доброволец в град Пескара дел Тронто.

Междувременно нови трусове разлюлаха Централна Италия, където редица селища бяха разрушени от земетресението в сряда.

Според националния сеизмичен център през нощта са регистрирани повече от 40 труса, най-силният от които е бил с магнитуд 4,8, а по-голямата част от останалите над 3. В зоната на земетресенията е имало над 500 вторични труса от сряда досега.

За момента броят на жертвите е малко над 250, но се очаква да нарасне, тъй като стотици души се водят в неизвестност. Ранените са над 350.

Властите се затрудняват да установят броя на изчезналите, тъй като населението на туристическия регион набъбва през лятото тройно и четворно и не се знае колко души е имало там в момента на бедствието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *