Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Обществената трапезария няма да спира
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

Общината е обявила нов конкурс за услугата, при първия нямало кандидати

Потребителите на обществената трапезария за социално слаби граждани продължават да ползват безплатна храна без прекъсване, независимо че договорът с фондация „Вяра, надежда, любов“ изтича, обявиха от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна по повод запитване на граждани.

Община Варна финансира дейността на фондацията като част от социалната програма за предоставяне на услугата „обществена трапезария за социално слаби граждани“ с капацитет 550 места и допълнителни 200 за периода от май до септември.

Тъй като договорът с фондацията изтича на 3 септемри 2016 г., Община Варна обяви конкурс за възлагане на управлението и предоставянето на социалната услуга „Обществена трапезария“. В рамките на указания срок не са били подадени документи за участие, включително и от фондация „Вяра надежда, любов“. Затова, за осигуряване на необходимата храна за 750-те лица, е  създадена необходимата организация за непрекъсване на тази услуга.

Хората ще получават топъл обяд  при съществуващите до сега условия и пунктове. Експерти от дирекция „Социални дейности“ са посетили пунктовете и са разяснили на потребителите, че храната ще бъде осигурявана без прекъсване. За предприетите мерки е уведомен и председателят на фондация „Вяра, надежда, любов“ Марияна Николова.

Междувременно Община Варна е обявила нов конкурс за социалната услуга „обществена трапезария за социално слаби граждани“. Лицата, които се възползват от нея, са хора с ниски доходи, с увреждания, многодетни семейства, бездомници, самотни възрастни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *