Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Вълчи дол празнува с Ивана и народни борби
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Община Вълчи дол/ архив
Снимка: Община Вълчи дол/ архив

 

Певицата на народа Ивана ще участва в концерта за празника на Вълчи дол, който се чества на 4 септември. Тази година се отбелязват 42 години от обявяването на Вълчи дол за град, като и този път Общината е подготвила разнообразна програма.

Снимка: Novini.bg
Снимка: Novini.bg

Празненствата ще започнат още на 3 септември с откриването на изложба-живопис „Слънцето на моето село” на художника Иво Узунов във фоайето на читалище „Димитър Благоев”. Експозицията ще гостува в града до 17 септември. От 18 часа започва концертът в зрителната зала на читалище „Димитър Благоев-1907”, в който ще вземат участие местни самодейци, детска вокална формация „Бънджи сингърс” и фолклорен ансамбъл „Одесос” – Варна.

На празничния 4 септември ще бъде поставен венец пред паметната плоча на почетния гражданин на Вълчи дол – Петко Сираков. След това на едноименния градски стадион ще се проведат традиционните „народни борби” с участието на доказани състезатели от цялата страна.

Футболът на малки вратички за деца започва от 13 часа, а след него за най-малките е предвидено детско шоу с аниматор и забавления на батут. От 16:00 часа е Общинският фолклорен празник, в който ще вземат участие самодейни състави от читалищата на територията на общината.

Празничният концерт започва 4 часа по-късно. В него ще се изявят изпълнителите Дамян Попов и Миа, а двудневните тържества ще приключат с пищна празнична заря.

На 4 септемри 1974 година Ангел Тодоров Илчев получава символичния ключ на Вълчи дол и става пръв председател на Градския общински народен съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *