• Варна
  6°
  ясно небе
  Влажност: 45%
  Вятър: 7m/s W
  Рекорден ръст в туризма, учредяват туристически награди
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  4.5 милиона туристи са посетили страната през първите седем месеца на годината

  Рекорден ръст в туризма от началото на годината отчитат от ресорното министерство. За месец юли е налице увеличение с 20% спрямо миналата година, а за първите седем месеца на годината ръстът спрямо предходната година е 16.9% или 4.5 милиона туристи. В сравнение с най-силната година до момента – 2014-та, увеличението е 13.5%.

  Ако вървим с тези темпове, това лято ще се окаже може би най-успешното, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова и допълни, че така се надвиши прогнозата за 10% ръст, направена от министерството в началото на годината. Запазва се и ръстът на туристите от водещи пазари като Германия, Русия, Чехия, Полша и Франция се запазва.

  Предвид добрите резултатите от ресорното ведомство смятат да учредят Годишни награди в туризма, които да отличат най-добрите и да създадат необходимата конкуренция в сектора.

  Призовете ще бъдат създадени по специална методология съобразно наградите на Световната организация по туризъм. Идеята е тези, които бъдат номинирани и отличени, да продължат да се състезават и по-нагоре – в Световната организация по туризъм. Наградите ще бъдат раздадени за първи път в края на годината, а амбицията на екипа на Николина Ангелова е те да се превърнат в традиция и да се дават всяка година.

  Целта е да се популяризират максимално туристическите обекти и дестинации и най-вече да се насърчи развитието на българския туризъм.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *