Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Отвличане във “Възраждане” – с маска, ръкавици и парфюм
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
маскиран
Снимката е илюстративна

Млад мъж, решил да отвлече момиче, не успя да изпълни плана си благодарение на оказана съпротива от набелязаната жертва. Срещу 28-годишният Стефан Б. е внесен обвинителен акт около година след деянието.
Подсъдимият решил да отвлече Д. И. през август 2015 г. Разполагал с информация, че момичето се прибира в дома си след полунощ. За да не бъде разпознат, Стефан се снабдил с маска, ръкавици и въже, с което да завърже набелязаната жертва. Закупил и мъжки парфюм, който трябвало да пръсне в очите й по време на отвличането.

На 10 август 2015 г. Стефан Б. паркирал автомобил пред блок в кв. „Възраждане“, където живеела Д. И. Малко след полунощ момичето слязло от такси, купило си цигари от денонощен магазин и тръгнало да се прибира пеш към входа. Пред вратата на входа Д. И. извадила ключовете си, а през това време Стефан Б., който я очаквал в колата със запален двигател и отворен багажник, надянал маската и сложил ръкавици, за да я нападне в гръб.

Момичето чуло стъпки, обърнало се към идващия към нея мъж и Стефан пръснал парфюм в очите й и започнал да я влачи към багажника на колата. Д. И. се съпротивлявала, викала и ритала, за да не успее да я вкара похитителят в колата. Стефан решил да завърже ръцете и краката й с приготвеното въже, но виковете на жертвата събудили живеещите и те излезли по балконите и започнали да викат към насилника. По време на боричкането между двамата едната ръкавица на Стефан паднала на земята.

След като не успял да преодолее съпротивата на момичето, Стефан хвърлил въжето и напуснал междублоковото пространство в кв. „Възраждане“. На местопроизшествието повиканият полицейски екип открил парфюма, ръкавицата и въжето. Чрез метода на ДНК-профилирането по ръкавицата бил открит ДНК-профил на мъж, който напълно съвпаднал с този на подсъдимия Стефан Б. Иззети били и ородологични следи от намерената ръкавица, а направената одорологична /мирисова/ експертиза съвпаднала напълно с миризмата по шишенцето с парфюм.

Подсъдимият Стефан Б. не се е признал за виновен, съобщават от Варненската апелативна прокуратура. В обясненията си пред разследващите заявил, че ръкавицата е изгубил, докато разхождал кучето си в района. Той е осъждан, макар и реабилитиран. Като причини за извършване на престъплението Окръжната прокуратура сочи незачитането на правовия ред в страната и личната неприкосновеност на гражданите.
Предстои делото срещу 28-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание лишаване от свобода от три до 10 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *