Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Изоставеното във Варна бебе си намери приемно семейство
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Bebe1

Изоставеното във Варна бебе, което бе намерено в блок до автогарата, е настанено в приемно семейство. Хората, които го отглеждат, го наричат Енчо, тъй като момченцето бе намерено на Еньов ден и по силата на календара е преценено, че би следвало да се кръсти Йоан.

Това е само временно, докато детето получи ЕГН и официално име по съдебен път, съобщи Адриана Григорова, директор на дирекция „Социално осигуряване“, цитирана от „Черно море”. Причината е, че на този етап няма никакви данни за родителите му. Те се издирват от полицията и разследването не е приключило.

Когато това се случи, ще подадем искане до прокуратурата за образуване на дело и за съдебно решение за име и ЕГН, обясни Григорова. Според нормативите всяко бебе получава акт за раждане в 7-дневен срок. Ако той бъде пропуснат по някаква причина, служебните лица в общината издават необходимия документ, ако раждането е в рамките на календарната година.

В случая обаче момченцето е родено вероятно през октомври или ноември 2015 г., което изисква съдебно решение. Детето е в отлично здраве и получава всички необходими грижи за отглеждането си.

Бебето бе намерено подхвърлено на 24 юни на площадката на IV етаж във вход Г в блок 29 на бул. „Владислав Варненчик“. То бе откарано веднага за преглед с линейка на „Бърза помощ“ и още същия ден предадено на социалните служби. След това то бе настанено в Дома за медикосоциални грижи във „Виница“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *