Obshtina Varna
11°
ниска облачност
Влажност: 87%
Вятър: 4m/s ESE
БЧК започва раздаването на хранителни помощи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

бчк

Българският червен кръст започва поетапно раздаване на хранителни продукти за социално слабите. Право на помощ имат над 250 хиляди души – хората, подпомагани с целева помощ за отопление, а от тази година и лица и семейства, пострадали при бедствия и аварии от 2012 година досега.

Помощите ще се раздават в 304 пункта в цялата страна и ще продължи до края на септември. Още в първия ден ще бъдат отворени 83 раздавателни пункта в 23 области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София област, Стара Загора, Търговище, Хасково и Ямбол. Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

Раздаването ще продължи до 30 септември и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 14,640 кг хранителни продукти: грах – 0,800 кг; гювеч – 0,800 кг; ориз – 4 кг; булгур – 0,500 кг; зрял фасул – 3 кг; пчелен мед – 0.500 кг; месна консерва – 0.480 кг /3 кутии/; рибна консерва – 0,480 кг /3 кутии/; лютеница – 1 кг; доматено пюре – 0,400 кг; нектар – 1 л; локум – 0.280 кг /2 кутии/; бисквити – 0.400 кг /2 кутии/; вафли – 1 кг.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта 304 пункта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

1 коментар

  1. Rositsa Kyleva

    Ima profykti s minala godnost.Vijte zaxarta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *