Varna
20°
ясно небе
Влажност: 60%
Вятър: 5m/s ESE
“Ромео и Жулиета” на Московския сити балет за първи път във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ромео и Жулиета

Емблематичният спектакъл „Ромео и Жулиета” на Московския сити балет (Moscow City Ballet), ще гостува за първи  път в България.  Балетният спектакъл ще бъде представен на 24-ти ноември в зала 1 на НДК, във Варна на 26-ти ноември – в Двореца на културата и спорта и в Бургас на 27-ми ноември – в Държавната опера.

Автор на хореографията и постановката „Ромео и Жулиета” е основателят на Московския сити балет и  бивш солист на Болшой балет – Виктор Смирнов-Голованов. Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история.  В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия  Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е създаден през 1988 г. От тогава до днес, трупата съхранява и развива традициите на класическия руски балет. Нейните постановки отговарят на най-високите стандарти на балетното майсторство.

Спектаклите на Московския сити балет се радват на голяма популярност в цял свят. България  е  част от международното им турне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *