Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
7 години затвор за рецидивист, ограбил и опитал да изнасили рускиня
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

затвор

7 години затвор в присъдата, която получи 40-годишният Хасан Хасанов от с. Манастир, община Провадия, за грабеж и опит за изнасилване на рускиня. Деянията са извършени в условията на опасен рецидив на 13 юни 2015 г. в хотел в курорта Златни пясъци.

Съгласно обвинителния акт подсъдимият работил като общ работник във въпросния хотел, като през 2014 г. му било възложено да извърши ремонт в един от апартаментите.  След като приключил работата си, той не върнал ключа за жилището на рецепцията на хотела. На 13 юни 2015 г. Хасанов влязъл в празното жилище, за което имал ключ, а през терасата му проникнал в съседен апартамент, собственост на продължително пребиваващата в България руска гражданка Нина А.

В този момент пострадалата спяла. След като светнал лампата, жената се събудила и видяла мъж с бежова маска на главата, който държал в едната си ръка нож, а в другата въже. Последвала борба между двамата, като Хасанов се опитал да я изнасили. След неуспешен опит, той взел всички пари и бижута на руската гражданка и избягал. Сред отнетите вещи са златни бижута, мобилен телефон, 420 лева и чуждестранна валута, банкови карти и други – всичко на обща стойност 10 502,96 лв.

Съдът зачете времето, през което мъжът е бил задържан под стража, считано от 14 юни 2015 г. до 5 април 2016 г., както и времето, през което по отношение на него е била взета мярка за неотклонение “домашен арест“, която бе потвърдена и на днешното съдебно заседание. Присъдата на ВОС  може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *