Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Единият от биячите на Нягол с обвинения към началника на смяната
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
©Varnautre.bg/архив
©Varnautre.bg/архив

Проверяват дали Красимир Димитров страда от личностно разстройство и дали има заболяване на ръцете, което налага да носи ръкавици

Светослав Миланов, началникът на тримата охранители, обвинени в убийството на Нягол Петров в Гранд мол, да бъде разпитан отново по делото и да му бъде потърсена отговорност, поиска единият от подсъдимите – Красимир Димитров, който единствен се възползва от правото си да даде обяснения за кървавата драма. По думите на Димитров началникът е замесен в жестокия побой, довел до смъртта на Нягол. Самият Димитров пък не бил участвал в боя, а по време на който провел разговор с годеницата си, с която планираха сватба преди убийството.

Светослав Малинов наредил на охранителите да заведат Нягол на служебния паркинг до залата за видеонаблюдение, а после сам нанесъл няколко удара на нещастния мъж, твърди Красимир Димитров. Преди това Миланов накарал Нягол да влезе в пазарска количка и да пее “Даньова мама”, гласи разказът на Красимир. По думите му началникът на смяната не е нареждал подчинените му да бият Петров, а сам го е направил. Поощрил новакът в екипа – Цветан Маринов, който забил няколко юмрука на жертвата. После шефът на охранителите си купил обяд и отишъл да обядва и да играе на компютъра в залата за видеонаблюдение.

Както Varnautre.bg писа, Миланов бе разпитан по време на първото заседание по делото. Тогава той не можа да си спомни детайли от кървавата драма, като например от кого е бил получен сигнала до охраната за присъствието на Нягол в мола, как точно е притеснявал хората и кое е наложило да бъде “респектиран” с юмруци и ритници, нито пък кой точно от обвиняемите е бил с него. Миланов бил поръчал на подчинените си да го изведат и после отишъл да си купи храна за обяд. Когато се върнал Нягол го нямало, а някой от тримата обвиняеми (кой точно също не си спомнял) му казал, че човекът си е тръгнал. По пътя се разминал и с жена от почистващата фирма, но с нея също не помнел какви реплики разменил, гласяха показанията на началника на смяната. Впоследствие стана ясно, че той предупредил частачката, както и колегите си, да си мълчат.

Друг охранител пък разказа, че се е случвало неведнъж неугледни клиенти да бъдат „респектирани“ на паркинга в смените на Миланов, който ще бъде повторно призован като свидетел в следващото съдебно заседание, което е насрочено за 7 ноември 2016 г.

По време на днешното заседание съдът одобри и искания на защитата на Димитров за изготвяне на съдебномедицинска експертиза, която да установи дали той страда от дерматологично заболяване на ръцете, което налага да носи постоянно ръкавици, както и комплексна Съдебна психологична и психиатрична експертиза, която да установи дали той има личностно разстройство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *