Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Шофьор, убил жена на пътя, се изправя пред съда
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: vesti.bg
Снимка: vesti.bg

 

29-годишният Росен В. от село Константиново ще се изправи пред съда за причиняване на смърт по непредпазливост в катастрофа. При пътното произшествие, станало на 10 август 2015 година, е загинала водачката на лек автомобил „Рено клио“ Т. П.

На тази дата на пътя между Варна и Белослав подсъдимият Росен В. управлявал товарен автомобил „Мерцедес спринтер“. Мъжът шофирал със скорост над 100 км в час, въпреки регламентираната скорост от 90 км извън населени места, информират от Варненската апелативна прокуратура. По време на движението си Росен В. настигнал движещата се преди него кола „Рено клио“. В този участък от пътя имало забрана за изпреварване и наличие на непрекъсната разделителна линия между двете ленти.

Подсъдимият предприел изпреварване, като навлязъл в лентата за насрещно движещи се коли. В същото време водачката на лекия автомобил решила да направи ляв завой, за да паркира пред магазин, като подала ляв мигач. Изпреварващият товарен „Мерцедес“  ударил в задната лява врата „Рено“-то и се приплъзнал към предната врата на лекия автомобил. Последвало влачене на колата на жената, докато двата автомобила не се спрели до оградата на частен дом. От удара Т.П. загинала на място.

Делото срещу 29-годишния Росен В. е насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд на 26 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *