Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Прокуратурата отказа да се споразумее с Пешо Розата
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

По делото ще бъдат призовани двама нови свидетели – майката на Петър Борисов и журналист, публикувал снимка от ареста

Прокуратурата отказа да сключи споразумение с 25-годишния Петър Борисов, познат като Пешо Розата, който е обвинен заедно с 41-годишния Янко Костов за разпространение на наркотици. Защитата на Розата настоя за споразумение, тъй като той така или иначе е задържан от около година. Другият подсъдим обаче – Янко Костов не се признава за виновен и не желае споразумение.

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ

По делото ще бъдат призовани двама нови свидетели – майката на Борисов и журналист, публикувал снимка от ареста на двамата мъже в курорта Златни пясъци миналото лято. Ще бъде поискана и информация от мобилен оператор за проведените разговори от мобилния телефон на Костов.

Пипомняме, че в началото на юни Окръжният съд измени мерките за неотклонение на Борисов и Костов, като първия пусна под домашен арест, а на втория наложи подписка. Според становището на съдебния лекар Костов страда от тежко кардиологично заболяване и трябва да бъде под лекарско наблюдение, а домашния арест би ограничил свободното му движение. И на двамата мъже бе наложена забрана да напускат пределите на страната.

Съдебното производство продължава на 25 октомври, от 9 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *