• Варна
  5°
  ясно небе
  Влажност: 38%
  Вятър: 3m/s SW
  Прокуратурата отказа да се споразумее с Пешо Розата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  По делото ще бъдат призовани двама нови свидетели – майката на Петър Борисов и журналист, публикувал снимка от ареста

  Прокуратурата отказа да сключи споразумение с 25-годишния Петър Борисов, познат като Пешо Розата, който е обвинен заедно с 41-годишния Янко Костов за разпространение на наркотици. Защитата на Розата настоя за споразумение, тъй като той така или иначе е задържан от около година. Другият подсъдим обаче – Янко Костов не се признава за виновен и не желае споразумение.

  Снимка: БНТ
  Снимка: БНТ

  По делото ще бъдат призовани двама нови свидетели – майката на Борисов и журналист, публикувал снимка от ареста на двамата мъже в курорта Златни пясъци миналото лято. Ще бъде поискана и информация от мобилен оператор за проведените разговори от мобилния телефон на Костов.

  Пипомняме, че в началото на юни Окръжният съд измени мерките за неотклонение на Борисов и Костов, като първия пусна под домашен арест, а на втория наложи подписка. Според становището на съдебния лекар Костов страда от тежко кардиологично заболяване и трябва да бъде под лекарско наблюдение, а домашния арест би ограничил свободното му движение. И на двамата мъже бе наложена забрана да напускат пределите на страната.

  Съдебното производство продължава на 25 октомври, от 9 часа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *