Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Обществен фонд във Варна дава четири стипендии на ромски студенти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Обществен дарителски фонд за Варна започва мащабна кампания, за подкрепа на уязвими групи за достъп до висше образование. В рамките на инициативата с подкрепата на дарители беше учреден фонд за стипендии на студенти от ромски произход, които са застрашени от отпадане поради невъзможност да заплатят следващ семестър или такса за общежитие, но имат желание да продължат своето образование във висше учебно заведение. Към настоящият момент Фонда има възможност да предостави четири стипендии за подпомагане на студенти от уязвими групи.

Общественият дарителски фонд за Варна две години предоставя стипендии за студенти по медицина, които имат научен принос по време на следването си. От там се надяват, че и тази инициативиа на Фонда за превенция на отпадането на студенти от уязвими групи ще се превърне в една дългосрочна кауза, която да обедини много хора и институции.

По този повод от Фонда обявяват конкурс за предложения за студенти от ромски произход, на които да се предоставят стипендиите. Мотивирани предложения могат да се изпращате на имейл: office@odfv.org в срок до 30.09.2016 г.
За допълнителна информация: Анна Радева, Изпълнителен директор на Обществен дарителски фонд за Варна, тел. 0882355566.

1 коментар

  1. Georgi

    Има много красиви ромки, но е много глупава и лоша тази тяхна работа с децата и сватбата преди 16 години даже, за 2-3 години съм виждал красиви и млади момичета как им излизат сенки под очите и бръчици и заприличват на 10 години по възрастни заради панаирите които им се струпват на главата за които още не им е време да се занимават даже. Но след 20-30 даже и по-малко години това може и да не е така вече, защото почти всички млади роми които познавам имат начин на мислене като средностатистическия българин на техните години, но дъртите цигани дет се вика които са още със стария начин на мислене бащите им и по възрастните роднини не ги оставят на мира докато не ги сгодят когато те решат, а това трябва да е само и единствено лично спонтанно решение, и когато старото поколение си отиде и старите станат сегашните млади станат новите стари, по-голямата част от ромите ще са почти изцяло със светски европейски манталитет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *