Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Въвеждат такси за обработване на отпадъци от корабоплаването
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Варна Запад
Варна Запад

 

Промени в Тарифата за пристанищните такси, събирани от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, одобри правителството. Основните изменения са свързани с финансовото обезпечаване на поддръжката на средствата за навигационно осигуряване, каналите и пристанищната акватория.

Това е свързано със задължението на държавното предприятие да осигурява достъп във всички случаи до пристанищата за обществен транспорт с регионално значение, яхтените, рибарските и пристанищата със специално предназначение.

Въвеждат се такси за събиране и обработване на отпадъци от корабоплавателната дейност. Това се налага във връзка с привеждането на националната правна уредба в съответствие с международното и европейско право.

Актуализират се тарифите за канална такса на база направен анализ на приходите и разходите на ДП „Пристанищна инфраструктура“ за драгажни и други свързани дейности. За стимулиране на ро-ро корабите, посещаващи българските пристанища, и привличането на нови товаропотоци, са предвидени облекчения с новата тарифа за пристанищни такси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *