Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Twitter смекчава ограниченията от 140 символа
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

 

След месеци спекулации, новите правила за публикациите в Twitter вече са факт. Микроблогът обяви, че допълнителното съдържание вече няма да се брои към ограничението от 140 символа.

Под допълнително съдържание Twitter разбира снимки, видео, GIF-ове, дори анкети. Цитирането на други туитове също няма да се брои. Публикуването на връзки към други сайтове обаче за сега ще се отчита по стария начин и само част от линка няма да се брои.

Компанията тества и опция да не брои имената на другите потребители в даден туит. Това ще позволи на потребителите да адресират един туит към няколко души едновременно без това да намалява 140-те символа, с които може да им каже каквото иска.

Според информация на онлайн изданието The Verge Twitter е обмисляла да разреши и публикации с до 10 000 знака. В крайна сметка е е отказала от тази идея от опасения, че ще навреди на имиджа си като място за бързо споделяне на кратка информация. Вместо това екипът на компанията се е обединил около новите промени, които стават реалност сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *