Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Световноизвестен хореограф обучава варненски танцьори
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Хосе де ла Круз, балет

Хосе де ла Круз вече даде три квоти за безплатно обучение в САЩ на българи, ще има още

Световноизвестният американски хореограф Хосе де ла Круз пристигна във Варна и ще обучава талантливи танцьори в продължение на 10 дни. Посещението на Круз е по покана на балет Тинити. Вече са факт първите 4 мастер класа на младежите и децата от школата към Клуба за изкуство и култура – Болеслава. За танцьорите, които се представят най-добре, той предвижда индивидуални обучения.

Хосе де ла Круз е хореограф и режисьор от “Бродуей денс център” в Ню Йорк, преподава още и в Аризона. Рaбoти в cтилoвeтe мoдepн, cтpийт дeнc и джaз. Круз е част от журито на световната танцова организация ESDU. През лятото, след квалификациите за световното първенство ESDU в Пловдив, той даде три Квоти за безплатно обучение в САЩ на български танцьори, две от тях за представители на балет Тинити – Бетина Димитрова и Неда Тенева. Тези стипендии са за обучение в продължение на един месец в Университета за съвременно изкуство в Аризона.

Хосе де ла Круз, балетС още няколко успешни представители може да се похвали балет Тинити през последните години. През 2012 г. клубът има световна шампионка и това е Сияна Христова. Сияна е завършила Университета за съвременно изкуство в Ню Йорк. Отново през 2012 г. Неда Тенева носи на балет Тинити европейска титла в Нови Сад. През тази година балет Тинити има двама световни вицешампиони в стил модърн от надпреварата на ESDU в Хърватия – Бетина Димитрова и Керан Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *