Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Порой и градушка наводниха Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Снимка: © Varnautre.bg

Снимка: © Varnautre.bg

 

Порой и градушка с големина на грахово зърно наводниха Варна. Мощната дъждовна буря, придружена с гръмотевици, се разрази около 18 часа. За минути булевардите и улиците се превърнаха в реки, а покривите на сградите побеляха.

Снимки: © Varnautre.bg

За паднали градушки сигнализираха жители на кв. “Младост”, района около Централния пазар, Западната промишлена зона и вилните местности на север от града.

Снимка: Facebook/ Мариана Йорданова Димова
Снимка: Facebook/ Мариана Йорданова Димова

 

Двата автоподлеза на бул. “Левски” са пълни с вода, като в единия от тях има и закъсала кола. По целия булевард има спрели автомобили. Отводнителното дере на “Евлоги Георгиев” прелива и по булеварда, алармират граждани. Наводнени са мазите, гаражите и партера на жилищна кооперация в района.

Снимки: Гражданинът-репортер

 

Наводнени са приземни етажи и търговски обекти на различни места, а движението в града е силно затруднено. Дъждът продължава и в момента, а според синоптиците валежи са възможни и утре. В първия работен ден от седмицата в страната ще проникне хладен въздух, а температурите ще се понижат, като максималните ще бъдат между 16 и 21 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *