Varna
23°
ясно небе
Влажност: 35%
Вятър: 8m/s E
Два месеца прегледи за рак на гърдата на по-ниски цени
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: ДКЦ "Чайка"
Снимка: ДКЦ “Чайка”

 

Два месеца, вместо един, ще продължи кампанията на ДКЦ „Чайка”, посветена на профилактиката на рака на гърдата. Инициативата е под надслов „Приеми предизвикателството – изследвай се!” и включва мамографии и ехографски прегледи на млечни жлези на безпрецедентно ниски цени.

Само за три работни дни са запазени общо 440 часа, с което се изчерпва целият предвиден капацитет на кампанията. В тази връзка, на извънредно заседание мениджърският екип на здравното заведение е взел решение да удължи периода на инициативата с още един месец, а именно – до 19 ноември.

Изразяваме надежда, че с това решение ще дадем възможност на повече жени да проявят грижа за себе си. Всичко това не би било възможно без съпричастността и подкрепата на нашите лекари и медицински работници, благодарение на които прегледите се осъществяват на символични цени, от 2 до 3 пъти по-ниски от пазарните стойности, отбелязват от ДКЦ „Чайка“.

Данните от осъществените изследвания ще бъдат оповестени в края на кампанията, които ще формират актуалната картина на разпространение на коварното заболяване във Варна и региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *