Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Наш дипломат арестуван за опит за отвличане на дете в Кипър
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

police5

Българският консул в Кипър Виолета Ралева е задържана по обвинение в опит за отвличане на дете. Ралева отишла да вземе момиченце от детската градина, която посещавало, без обяснение, предаде Нова телевизия.

Служителите на градината обаче решили да се свържат с родителите и да попитат дали въпросната дама е упълномощена от тях да взима детето. Те отрекли. Тогава възпитателите опитали да приберат момичето обратно в градината. Ралева обаче започнала да го дърпа.

Майката на детето – Виолета Несторова, работи като технически сътрудник в посолство на България в Кипър. Ралева заема поста си от август. Това е първият й мандат. Няма дипломатически опит. Преди пристигането си в Кипър е работила в Националната агенция за приходите у нас.

Относно инцидента от Министерството на външните работи съобщиха, че по нареждане на министъра на външните работи Даниел Митов са предприети действия за незабавно отзоваване на служителката на българското посолство в Никозия и прибирането й обратно в България.

От Външно посочват още, че са предприети всички необходими мерки за изясняване на случая, след което ще бъдат сезирани съответните компетентни институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *