Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
8 години затвор за рецидивист, ограбил възрастна жена
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Razdelna-zatvor-(67)

Осем години затвор наложи Варненският окръжен съд на 36-годишен мъж, ограбил възрастна жена в условията на опасен рецидив. Престъплението е извършено на 27 ноември 2015 г. в дма на потърпевшата в местността „Евксиновград“. На тази дата Петър Станчев влязъл в задния двор на двуетажна къща, счупил стъклото на вратата на първия етаж и отключил с ключа, който се намирал в ключалката от вътрешната страна. Докато ровил из чекмеджета, събудил собственичката на дома. Мъжът я заплашил, че ако започне да вика, ще я заколи, а след оказана съпротива от нейна страна той й нанесъл няколко удара с юмрук в областта на лицето и я съборил на земята.

Докато двамата се боричкали, подсъдимият успял да свали златните й обеци с общо тегло 7-8 грама. След това опрял във врата на жената готварски нож и я заплашил да му даде ценностите си. Свидетелката извадила портмонето си и му показала, че има само 19 лева. Станчев взел парите, 5 златни коронки с общо тегло 10-12 грама и торбичка със сребърни накити, които намерил в чантата й, а от дома й – сребърни монети и бижута. Присвоените вещи са на обща стойност 1536.21 лева

Съдът групира наказанието, наложено с настоящата присъда, с наказанията по две предходни присъди на Районен съд Варна, в сила от 23 декември 2015 г. и от 22 януари 2016 г. Подсъдимият ще изтърпи най-тежкото от тях – „лишаване от свобода“ за срок от 8 години,  при първоначален строг режим, в условието на затвор, като приспада изтърпените части по двете предходни присъди.

Петър Станчев е осъден да заплати на гражданския ищец П. Г. сумата от 1 516 лева за претърпени имуществени вреди, както и 1 000 лева за неимуществени вреди, ведно със законната лихва. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *