Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Общината с идея за музей на открито в Аспарухов парк
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Аспарухов парк

Ремонтът на Аспарухов мост продължава напролет

Ценни археологически находки са открити по време на възстановяването на охранителните канали в кв. „Аспарухово“. В близост до Аспаруховия вал работниците се натъкнали на древни колони. Теренът ще бъде проучен през следващата година, като за целта общината ще осигури финансиране. Очакванията са там да има и други интересни находки, каза кметът Иван Портних.

Той и екипът му са амбицирани в парка в „Аспарухово“ да бъде изграден музей на открито, в който да бъдат представени артефакти от културно-историческото ни наследство, в това число и от Регионалния исторически музей. Идеята е поредна стъпка в реализирането на плановете за превръщането на „Аспарухово“ в един образцов район чрез сериозни инвестиции в инраструктурата и парковата среда.

Междувременно стана ясно, че ремонтът на Аспарухов мост, чийто първи етап приключи в средата на август, няма да продължи на есен, а през пролетта на следващата година. Решението е взето въз основа на анализ на Агенция „Пътна инфраструктура“, според който не е удачно дейностите да започват през есента, защото при настъпване на лошо време, те ще бъдат спрени, без да е завършен обектът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *