Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Tall Ships 2016: Парадът на екипажите и светлинното шоу на “Калиакра” (видео и снимки)
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

tall-ships-2016-parad-na-ekipajite-slide

В 17 ч в неделя на пристанище Варна се строиха всички участници в регатата SCF Tall Ships Black Sea за традиционния парад на екипажите. Младежите от “Калиакра” поведоха цветното шествие, следвани от екипажите на „Крузеднщерн”, „Адорнате”, „Акела”, „Надежда”, “Ариел”, “Погорие”, “Атила”, “Роял Хелена”, “Витяз” и “Мир”. Моряците преминаха през площадите „Независимост“ и „България“, предвождани от духовия оркестър на Военноморските сили, към които се присъединиха и музикантите и мажоретките от ОУ “Никола Вапцаров”. В шествието се включи и групата за възстановки “Авитохол”, всички облечени с униформите на легендарния кораб “Дръзки”.

В 18 часа парадът стигна до сцената на входа на Морската градина за официалното награждаване за всички гонки и спортни състезания. Подробно класиране »

Светлинното шоу на “Калиакра”: въпреки силното вълнение в неделя вечер, екипажът на варненската баркентина излезе в морето пред Морската градина, за да зарадва варненци и всички участници в SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016, които пък в този момент се бяха събрали в един от клубовете на плажа. По същото време на голямата сцена на Морска гара вървеше концертът “Бохемска рапсодия” със специалното участие на Звезди от Ахат. Вижте видео и снимки:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *