Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 150 свободни работни места на трудова борса във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: ©Dobrichutre.bg
Снимка: ©Dobrichutre.bg

Tърсят се и рецепционисти, камериери, готвачи и барман-сервитьори за пасажерски кораби

Над 150 работни места се очаква да бъдат обявени на информационно-трудова борса в Двореца на културата и спорта във Варна утре, 4 октомври. Позициите са за IT специалисти, инженери, счетоводители, банкови служители, продавач-консултанти, финансови и кредитни консултанти, служители в кол центрове, както и рецепционисти, камериери, готвачи и барман-сервитьори за пасажерски кораби. Сред търсещите персонал са компании от България, Австрия, Великобритания, Германия и Швеция.

Част от работодателите са заявили възможности за наемане на студенти с гъвкаво работно време или осигуряване на студентски стажове. На тазгодишния Европейски ден на труда търсещите работа ще могат да се срещнат лично с работодатели от региона на Варна, които предлагат възможности за работа в IT сектора, инженерни позиции в областта на електрониката и уредостроенето, консултантски и счетоводни услуги, търговия, банкиране и хотелиерство.

Представители на EURES мрежата предлагат близо 200 работни места за сервитьори, бармани, готвачи, камериерки, рецепционисти и работници за вериги за бързо хранене с различен опит и квалификация. В края на летния туристически сезон акцентът е за заетост през предстоящия зимен сезон. Получените във връзка с трудовата борса оферти за работа са публикувани на националния EURES сайт www.eures.bg в рубриката „Работни места”.  Важно е да се знае, че от кандидатите, които търсят работа в другите европейски страни, се изисква да владеят чужди езици. За да представят себе си и уменията си пред EURES съветниците и работодателите, те трябва да подготвят документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните оферти.

Работодателите от България и чужбина очакват мотивирани кандидати, които да представят автобиография, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *