Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Младежи с условни присъди за грабежи на телефони от ученици
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

 

Две условни присъди наложи Районният съд във Варна за серия грабежи на мобилни телефони от ученици след постигнато споразумение. 25-годишният С. Ангелов, който от 22 март до 13 април 2014 г. е отнел общо 4 мобилни апарата след употреба на сила и заплаха спрямо малолетни и непълнолетни тийнейджъри, беше осъден на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода. По отношение на него изпълнението на наказанието беше отложено с изпитателен срок от 4 години.

На 18-годишния А. Любенов, който е осъществил в съучастие с Ангелов един от грабежите, беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Самите грабежи са извършени по идентичен начин, на оживени места – в подлези, край заведения за хранене или пешеходни алеи. Пострадалите подрастващи били застигани, заплашвани и принуждавани със сила да дадат мобилните си телефони. Сим-картите са изхвърпяни непосредствено при грабежите, след което телефоните били продавани срещу символични суми в заложни къщи.

Двамата подсъдими са без образование, безработни и неосъждани досега. Причинените щети към момента са възстановени на пострадалите. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *