• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 61%
  Вятър: 4m/s NNW
  Чиновници чистят Офицерския плаж
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

   

  Доброволци от Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Областна администрация ще чистят градски плаж във Варна. С тази акция чиновниците ще се присъединим към Световната инициатива за почистване на бреговете от отпадъци.

  Желаещите да се включат, могат да го направят на 8 октомври – събота, от 11:00 часа на Офицерския плаж-запад (плажът след първа буна в посока Почивка и преди „топлата вода”) . Осигурени са чували, ръкавици, шапки и тениски.

  Съгласно определение на програмата за околна среда на ООН, отпадъците в морската среда са предмети и материали, направени или използвани от хората и преднамерено и директно захвърлени в морето, реките или плажовете. От 2010 г. България прилага Рамкова директива за морска стратегия – първият европейски документ, който е значителна стъпка в опазването, защитата и възстановяването на морските екосистеми. Основната цел на Директивата е до 2020 г. да бъде постигнат “добър статус на морската околна среда”.

  1 коментар

  1. Денислав

   Нормално е да чистят, все пак Офицерският отдавна вече не е на концесия и общината трябва да се грижи за него. Нещо не се погрижи много добре лятото. Да помислят за Шокъровия нещо.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg