Varna
14°
ясно небе
Влажност: 82%
Вятър: 1m/s N
Варненски екипаж спечелил рали шампионата без спирачки
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Стайков и Давидоне

Пламен Стайков с навигатор Давид Каварцхелия се надяват да участват на престижно състезание в Австрия

Завършилият първи в рали шампионата на България варненски екипаж Пламен Стайков с навигатор Давид Каварцхелия – Давидоне са изминали 15 километра от състезанието в Сърбия без спирачки. Това каза Давидоне пред медиите днес. Двамата спечелиха първо място с „Мицубиши Лансър Ево 9″, с което станаха шампиони на България.

“Имахме доста тежка състезателна година. Но няма как да не сме доволни от представянето ни, все пак станахме шампиони на България. В Сърбия определено бе най-тежкото състезание за нас. По време на преминаването ни на най-голямата отсечка ни изтече спирачната течност. Наложи се да караме 15 километра без спирачки и въпреки това завършихме втори по време, което бе достатъчно за титлата”, каза Давидоне, който призна, че първото място за него е голям успех, тъй като е навигатор едва от 3 години.

Рали пилоти“Много научих през тези три години като навигатор. Четях, гледах и търсих всякаква полезна информация. Благодарен съм на хората, които ми помогнаха. Резултатът е налице”, каза още Давидоне.

Двамата няма да участват на последния кръг на рали “Стари столици”, тъй като мислят за ресурса, с който разполагат. “Това е болезнено, поне за мен. Надяваме се да имаме средства да участваме за престижното рали в Австрия на 18 ноември. Ако до 18 октомври получим необходимите части за нашия автомобил за каране на макадам, ще запишем участие”, завърши Давид Каварцхелия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *