Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 2m/s SW
Йордан Атанасов ще кара за публиката в рали “Стари столици”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Рали пилоти

Млади варненски пилоти ще се забавляват в едномарковия шампионат „Хюндай Рейсинг Трофи“

Топпилотът на Варна Йордан Атанасов ще участва в последния кръг от държавния рали шампионат “Стари столици” в Шумен заради публиката. Това каза самият той пред медиите днес. Това е най-старото действащо рали в България, което се провежда без прекъсване – от 1968 година до сега. През първите две години състезание е нямало име, но от 1970 година носи названието рали “Стари столици”,тъй като в онези години е преминавало край Плиска и Преслав, и е стигало до Велико Търново. Ралито никога не е било международно заради големите изисквания за състезание с чуждестранно участие. С времето се е превърнало в любимото за пилотите състезание.

“Утвърдили сме се на второ място. Това е едно много добро постижение за нас този сезон. Не сме очаквали да стигнем до тук. Надявам се да се представим подобаващо и да зарадваме публиката. Класирането не е от голямо значение за нас, защото сме постигнали целта си“, заяви Атанасов.

Той обаче сподели, че все още не знае дали ще участва на престижното рали в Австрия на 18 ноември поради финансови причини. Но бе категоричен, че не изключва такъв вариант. Заради финансови проблеми в Шумен и Австрия няма да кара и другият известен пилот от града Боян Безус.

Владимир Гатев, който е мениджър на “Иномоушън Рейсинг” коментира свършената работа през сезона.

“Разполагаме с перспективен пилот – Станислав Владимиров, който преизпълни целите. Взе титлата в клас RC3 и завърши във всички кръгове. Очаквам да се представи на ниво и в Шумен. Той е също и с най-големия шансове за трофея за най-добър млад пилот, учреден в памет на Тодор Славов”, каза Гатев, като разкри, че през следващия сезон ще подменят стария им Опел, произведен през 1992 година, с нов автомобил, който да отоваря на изискванията на ФИА.

В едномарковия шампионат „Хюндай Рейсинг Трофи“ през уикенда в Шумен ще се пуснат и талантливите варненски пилоти Мартин Коев и Станимир Стоянов.

“Това е любимото ми състезание. В него дебютирах като пилот. Целта ни е да се забавляваме и да постигнем добри резултати”, каза Станимир.

“Миналата година дебютирах в рали състезанията със Сузуки Суифт. За първа година ще карам Хюндай И20. Пет различни пилоти ще сме с такъв автомобил, така че ще е интересно”, каза Мартин Коев.

“Хюндай Рейсинг Трофи” е надпревара за млади пилоти. В него състезателите карат абсолютно еднакви автомобили, подготвени в един и същ сервиз – в Стара Загора, с идеята да мерят сили и да покажат възможности при равни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *