• Варна
  1°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 6m/s NNW
  8 изненадващи неща, които са забранени в Европа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  %d0%b3%d1%8a%d0%bb%d1%8a%d0%b1%d0%b8

  Смятате, че разумното поведение е достатъчно, за да сте от правилната страна на закона в Европа? Помислете пак. Избягването на дейности, които са незаконни у дома, е добра отправна точка, но това не е съвсем достатъчно. Предотвратете глобите и неприятните спорове с местни хора, като проучите и се запознаете с изненадващите специфични закони в отделните държави.

  1. Вдигането на шум в неделя
  Вдигането на шум след определен час в неделя или на празници е строго забранено. Шумът се поддържа на минимално равнище със закон в неделните дни и на празници в Германия и Швейцария. Това означава никакво косене на моравата, никаква работа с чук или трион, пробиване на дупки с бормашина или дори тежки камиони по пътищата. В повечето области на Германия и Швейцария е препоръчително нивата на шум да се намалят между 20 ч. и 7 ч., за да се избегнат оплаквания и глоби. Имайте предвид, че в тези държави това е толкова сериозен пролем, че има адвокати, които са специалисти по закона за шума. В Швейцария законът дори повелява да не се мият тоалетни след 22 ч.

  2. Яденето в близост до паметници
  Забравете да си правите пикник на Испанските стълби или да си разтворите кафе по време на обиколка на Колизеума. Яденето и пиенето около обществени сгради и исторически паметници е забранено в италиански градове като Рим, Флоренция и Венеция. Бъдете особено внимателни на площад Сан Марко във Венеция и на стълбите пред главния вход на катедралата във Флоренция, ако не искате да бъдете изгонени от полицията.

  3. Снимането на официални лица и официални сгради
  В държави като Румъния, Русия, Испания, Украйна и Унгария снимането на летища или важни военни и държавни сгради може да ви навлече глоба и дори разпит в полицията. Когато сте във Франция, внимавайте на снимките ви да не попадат полицаи, дори на заден план.

  4. Липсата на лична карта
  В европейски държави като Германия, Унгария, Русия, Кипър, Украйна, Белгия, Холандия, Австрия и Испания сте длъжни по закон да носите официален документ за самоличност през цялото време. Ако не сте гражданин на европейска страна, това означава да представите оригинален паспорт, а не фотокопие. Това е особено важно на места, където е очевидно, че сте турист заради езика, който говорите или заради външния ви вид. Не искате полицай да ви наложи глоба или да дойде с вас до жилището ви, за да провери самоличността ви.

  5. Хранене на гълъбите
  Помислете два пъти, преди да се обградите с гълъби за снимка в Instagram на площад Сан Марко. Във Венеция и Виена храненето на птиците се наказва с глоба и с основание. Освен че са досадни, изпражненията на гълъбите увреждат исторически сгради и паметници. Глобите за тези нарушения възлизат на стотици евро.

  6. Разходка по бански
  Местната полиция в Палма де Майорка и Барселона не се интересува дали идвате от плажа. След като се отдалечите от пясъка и сте на улицата, сложете си риза и къси панталони. Обикалянето по улиците по бански не само ще ви навлече гневните погледи на минувачите, но също така е забранено и може да ви донесе глоба от 100 до 500 евро.

  7. Разходка на високи токчета
  Ако се появите за обиколка на древните руини в Атина с любимите си високи обувки, може да ви помолят да ги събуете и да се разхождате боси. Тъй като високите токчета могат да нанесат щети на древните руини, те са забранени на исторически места като Партенона и Делфи, както и в повечето амфитеатри в Гърция, използвани за концерти на открито през пролетта и лятото.

  8. Да ви свърши горивото
  Макар че да останете без гориво едва ли е престъпление, спирането на аутобаните (магистралите) в Германия по каквато и да е причина, различна от извънреден случай, е незаконно. Непременно трябва да избягвате да забравите да заредите автомобила си с гориво и да се движите едва-едва по високоскоростните магистрали, защото това може да ви навлече глоба.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *